Eitje van Johran
Wekelijks verse eieren verkocht door jongeren in de gemeenten Noordenveld,  Westerkwartier, Groningen en Tynaarlo

Hoe het begon.

Ik ben Johran en was 14 jaar toen ik graag wat wilde verdienen. Krantenlopen vond ik super saai. Ook verdient het erg weinig en ik vind het veel leuker om met klanten bezig te zijn. Met een beetje hulp van mijn ouders ben ik eieren gaan verkopen. Mijn vader kocht de eieren in bij een boer. Het begon begin september 2022 met 600 eieren. Ondertussen zijn het er soms wel +6000 per week.


Eerst bezorgde ik ook buiten de Bomenbuurt. Nu doen we dat nog een klein beetje. Want in februari kwam de eerste 'collega'. Daley ging Eitje van Johran verkopen in Roderveld 3. En die was zo enthousiast dat een van zijn vrienden dat ook wilde gaan doen. En zo waren we in eens met 12 jongeren die in Roden, Leek, Tolbert en Hoogkerk elke week verse eieren verkopen aan de deur. Nieuwsgierig wie dat zijn? Klik dan hier.

En eerlijk gezegd verwacht ik nog niet dat het bij 7 blijft. Ook in Leek en Tolbert is interesse. En in Roden is ook nog wel wat ruimte. Het kan dus maar zo dat we met nog meer zijn over een paar weken.


Waar bezorg ik en waar de anderen?

Op woensdag en vrijdag loop ik zelf met mijn kar door de Bomenbuurt. De anderen lopen in andere wijken. Voor de straten kijkt u even op de pagina "Bezorg gebied". Klik hiervoor op de button hieronder.

Bezorg gebied


Eierkastje

Omdat er steeds meer mensen bij mij aan de deur kwamen, heeft mijn vader een kast gebouwd in de voortuin. Als u bijvoorbeeld niet thuis bent of op uw eigen tijd eieren wilt halen, dan kan dat van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 20 uur. Op zondag is de kast gesloten.


Team

Gelukkig helpen mijn ouders mij een beetje. Zo helpen ze met bezorgen buiten de Bomenbuurt zolang ik nog geen bakfiets heb. Ook haalt mijn vader elke week de eieren op bij de boer. En hij brengt ze bij de andere verkopers. 200 trays passen niet achter op mijn fiets ;).
En soms helpen mijn ouders ook om keuzes te maken. Zal ik een nieuwe kar kopen? Of wat doen we met flyeren? En dan zijn mijn ouders best handig. Zeker mijn vader heeft er veel ervaring in ondernemen.

Bellen
Map
Info
Instagram